Afrika

Ik voel me erg verbonden met het continent Afrika, waarbij ik dan eigenlijk het deel ten zuiden van de Sahara bedoel. Ik kan niets zeggen over het andere deel, omdat ik daar nooit ben geweest.

Mijn eerste safari

Ik houd verschrikkelijk veel van dieren en toen ik in 1994 de kans kreeg om op safari naar Kenia te gaan, greep ik die kans meteen aan. Het was een standaard pakketreis met een week safari en een week strand. Die week safari was meteen al geweldig en we zagen heel veel dieren. Ik had gescoorde aan die reis wel wat gefotografeerd (voornamelijk mijn eigen paard), maar was er nooit echt mee bezig geweest. Ik had dus ook niet de juiste apparatuur voor een safari, maar ik had een hele aardige buurman die mij wat van zijn uit apparatuurleende. Hiermee was mijn interesse voor fotografie geboren.

Terug naar Kenia

Na die reis was ik lange tijd niet in de gelegenheid op reis te gaan vanwege de hoge leeftijd van mijn paard. In 2001 overleed mijn paard vanwege ouderdom en in 2002 ben ik terug gegaan naar Kenia. Inmiddels had ik wat goede apparatuur van mezelf en deed ik erg mijn beste om de mooiste foto’s te maken, hoewel ik nog steeds op gevoel en niet op basis van kennis deed.

De fotografie in gaan

Na die reis vertelde iemand mij dat mijn foto’s beter waren dan de gemiddelde vakantiefoto’s en dat ik er iets mee moeten doen. Ik probeerde ze te verkopen en er waren bedrijven die ze kochten, dus ik kennis over fotografie op te doen. (Ik zal daar meer over vertellen in een ander blog).

Mijn liefde voor Afrika

Ik ben naar Kenia teruggekeerd in 2003, 2005, 2006, 2007, 2008 en 2009 en gedurende die reizen is mijn liefde voor dat land groter en groter geworden. Ik had het gevoel dat Kenia mijn tweede thuis was en ik kon echt heimwee hebben als ik natuurdocumentaires over de Masai Mara of andere delen van Kenia op de televisie zag. Wanneer ik terugkeerde en komende uit het vliegtuig de lucht rook was het alsof ik thuis kwam.

Maar ik wilde meer over Afrika weten en ik kreeg die kans toen ik naar Zuid-Afrika ging in 2004 en 2005 en naar Tanzania in 2010 en naar Rwanda in 2011.

Ik vond de reizen naar de andere landen ook geweldig, maar mijn hart ligt in Kenia.